top of page

Dora G. 

Dora G - Greet Jacobs
Dora G - Greet Jacobs

Greet Jacobs vond een paar jaar geleden in een container enkele mooie oude koffers. Onder de koffers ontdekte ze ook heel wat persoonlijke spullen. Nieuwsgierig als ze was, nam Greet zoveel ze kon mee naar huis en begon ze een zoektocht naar de eigenaars. 

 

Ze belde met telefoonnummers die in een boekje stonden, analyseerde passages uit het dagboek, ging naar plekken die beschreven stonden in de agenda. Zo maakte Greet een theatraal, documentair verhaal over het leven van twee mensen die elkaar op latere leeftijd ontmoetten.

 

Greet Jacobs studeerde in 2014 af aan het RITCS in Brussel. ‘Dora G.’ is haar afstudeerproject. Het onderzoekt hoe ver je kan graven in andermans leven en hoe je van iemand kan houden die je niet kent.

"Van de honderd wegen die ze had kunnen bewandelen, kiest ze er eentje die helemaal juist voelt, die doet glimlachen en aangrijpt, die intrigeert en beklijft, die verrast en ontzag wekt, om de intelligentie en de fijngevoeligheid waarmee ze dat heeft gedaan. En dan speelt ze dat ook nog eens met een ontwapenende présence en een mooie subtiliteit. Een jonge actrice en maker om keihard in het oog te houden" (Griet Op De Beeck, De Morgen)

Tekst, concept, spel: Greet Jacobs

Techniek: Bregt Janssens

Coach: Dirk Pauwels

Productie: Het Paleis (www.hetpaleis.be)

Speelperiode: 2014-2016

bottom of page